Tar dynamisk retargeting et langt steg videre med video

Anders Willstedt leder tech-bedriften Revidy som skal se til at videoer blir «the big thing» fremfor stillbilder innen Dynamic Retargeting. Foto: Bjørn Skomakerstuen/Techforum.no

Anders Willstedt, en av landets største eksperter på digital markedsføring, har brukt millioner av kroner på det han bestemt mener blir det neste store; Dynamic Video Targeting.

Denne artikkelen er skrevet for Revidy.

Anders Willstedt (39) har mer eller mindre hele livet syslet med tech og digital markedsføring, og er derfor å regne som en rutinert ringrev i gamet.

Fem år gammel begynte han så smått å programmere på en Commodore VIC-20, forløperen til den langt mer kjente Commodore 64.

INMA-sjef og høyskolelektor

Han er godt kjent i Norge fra tiden som daglig leder av Interesseorganisasjonen for interaktiv markedsføring (INMA). Han har også vært studie-lektor ved Högskolan i Jönköping i fem år. Her hadde han fokus på blant annet digital videoproduksjon, 3D-produksjon og programmering.

I 2015 tok Willstedt og to kamerater mot til seg og etablerte selskapet Real Audience. Det er et rent tech-selskap som etterhvert fikk stablet på beina en Data Management Platform (DMP) for personalisering av annonser.

Systemet brukes i dag blant annet av den svenske medie-kolossen MittMedia – den svenske motsatsen til norske Amedia.

Fra VIC-20 til super-tech

Dette var bare startskuddet for det han virkelig ønsket å utvikle; Dynamic Video Retargeting (DVR) gjennom merkevaren Revidy.

Dynamic Retargeting er de aller fleste godt kjent med. Du sitter og ser på bildet av en spesifikk sofa du liker på nett, for deretter å bli fotfulgt av denne spesifikke sofaen i form av en stillbilde-annonse på de neste nettsidene du sveiper innom.

Det er her Revidy og Willstedt vil gjøre det annerledes med videosnutter i stedet for stillbilder.

Egenutviklet teknologi

19 millioner brukte kroner, og fire og et halv år med bygging av teknologi, ble konseptet lansert i november i fjor. Per dags dato er det nå kun Revidy og et annet selskap i USA som driver med Dynamic Video Retargeting.

Med Revidys teknologi får du bannere med dynamisk videoinnhold. Løsningen brukes i dag av blant annet Mekonomen.

– Med egenutviklet teknologi, templates, dyktige medarbeidere spredt utover hele Europa og Adobe After Effects kan vi raskt skape helt unike videosnutter som fungerer på samme måte som stillbilder i Dynamic Retargeting-sammenheng, sier Willstedt.

Foreløpig er Revidy operativ i det norske og svenske markedet.

Men planene om ytterligere ekspansjon er så absolutt til stede.

DVR i rakettfart

Han sier det har tatt av og går i rakettfart siden lanseringen i november 2018.

– Med video vs stillbilder kan vår amerikanske konkurrent vise til en ROI-økning på 49 prosent i en studie de har gjennomført. Jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at dette er fremtiden innen digital markedsføring. Se bare på hvordan video de siste årene har tatt plass i mediesammenheng og sosiale medier, sier Willstedt, som for sin egen del omtaler 2019 som det store skalerings-året.

Svensken, som har bodd i Norge siden 2006, har også flere år på baken i TradeDoubler, Red Media Group, Grym! og Conzentio.

Fun fact: Sammen med brødrene sine utviklet han appen «Quizkampen» som fikk gjennomslag og gikk som en farsott i 22 forskjellige land.

Revidy
Om Revidy 2 artikler
Revidy er et av svært få teknologiselskap i verden som kan levere dynamisk video retargeting. Løsningen kan brukes for eksempel av netthandlere, men også annonsører som selger kjøkkenløsninger, ferdighus, biler og andre kapitalvarer der kundene ofte er innom nettsidene flere ganger før de gjør et kjøp.